Woonhuis voor nu en later

De locatie van een gebouw is een van de belangrijkste eigenschappen. De wens om in je eigen woning, op je eigen plekje ook oud te kunnen worden leeft bij veel mensen.

Deze opdrachtgever had de kans om op zijn eigen perceel een nieuwe woning te bouwen. De vraag was een woning te ontwerpen waar hij en zijn vrouw samen oud konden worden. Dus leven en slapen op de begane grond en een logeer en hobby kamer op de verdieping. Daarbij wetende dat zijn zoon de woning met zijn gezin op termijn zou gaan bewonen. Kortom een ontwerp voor een levensloopbestendige gezinswoning.

Om aan deze dubbele woonwens vorm is geven is de indeling van de plattegronden flexibel ontworpen. De slaapkamer op de begane grond kan later eenvoudig bij de keuken worden betrokken, zodat er een grote leefkeuken ontstaat. Op de verdieping zijn alle voorbereidingen getroffen om een badkamer te realiseren en door het plaatsen van een dakkapel kan de hobbykamer eenvoudig opgesplitst worden in twee kinderslaapkamers.

Ook in de uitstraling van de woning is rekening gehouden met de wensen van beide generaties. Stijlkenmerken van een jaren 30 woning zijn op een moderne eigenzinnige manier toegepast, waardoor de woning een moderne traditionele uitstraling heeft.

In opdracht van Versleeuwen ontwerpers en bouwadviseurs.

Status: Gereed