Verbouwing zwembad

‘Het zwembad gebruiken we nu vooral om baantjes te trekken. We willen de ruimte graag uitbreiden met een sauna en stoombad en transformeren naar een plek waar we helemaal tot rust kunnen komen.’  Dat was de vraag van mijn opdrachtgever.

De woning ligt prachtig verscholen in de bossen. De grote puien bieden ruim uitzicht over de tuin vanuit het zwembad. Echter een plek om daar ook van te genieten was er nog niet. Door de ruimte opnieuw in te delen en het zwembad iets kleiner te maken is er voldoende ruimte om een sauna en stoombad toe te voegen. En tegelijkertijd ontstaat er een binnenterras waar je het hele jaar heerlijk kunt vertoeven. In de zomer kunnen de schuifpuien open gezet worden en is het optimaal genieten op het buitenterras.

Vaak wordt in zwembaden materialen gebruikt met een harde uitstraling. In dit ontwerp is bewust gekozen voor natuurlijke, zachtere materialen als hout en natuursteen. De sauna, het stoombad en de technische ruimte zijn als een integraal meubel ontworpen. Het hout van het meubel zorgt in combinatie met de natuursteen vloer voor een warmte uitstraling en geeft direct sfeer aan de ruimte. De houten vlonders zijn tevens als ligbed te gebruiken en zorgen ervoor dat de ruimte verschillende loungeplekken krijgt. Waardoor er zelfs bij gebruik door meerdere mensen voldoende ruimte is om helemaal tot rust te komen.

Status: Gereed

Ontwerp verlichting: Vermeer Verlicht